GLI
leefstijl

Je wilt afvallen, je wilt gezonder worden en een betere conditie krijgen. Of je wilt minder medicijnen gebruiken. En je wilt hierbij op een praktische manier begeleid worden.

Gecombineerde leefstijl interventie

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) jouw gezonde keus!

Het werken naar een gezonde leefstijl is bijzonder belangrijk. Eigenlijk weet iedereen dat wel, maar lukt het jou om de stappen te maken die nodig zijn om blijvend je leefstijl aan te passen?

Wie komt in aanmerking voor de GLI?

Iedereen met een BMI hoger dan 30 komt in aanmerking voor de GLI. Daarnaast kunnen mensen met een BMI tussen 25 en 30 eveneens in aanmerking komen maar zij moeten een extra risicofactor hebben. Hierbij gaat het om een risicofactor voor hart- en vaatziekten en/of diabetes type 2 of de aanwezigheid van slaapapneu of artrose.

BMI berekenen

Hoe meld je je aan?

Meld je aan op deze website en kies de groep van jouw voorkeur. Je mag meerdere groepen aanvinken.

Aanmelden COOL programma

Aanmelden SSIB programma

Heb je een huisarts in de regio Apeldoorn, Zutphen, Achterhoek? Meld je dan óók aan OP DE WEBSITE VAN DE HUISARTSENGROEP

    • Je kiest je leefstijlcoach. Noordhuis Leefstijl staat in de keuzerij.
    • Je moet je hier aanmelden omdat de huisartsengroep zorgt voor de vergoeding van het programma.

De GLI bij Noordhuis Leefstijl

De leefstijlcoaches die zich hebben aangesloten bij Noordhuis Leefstijl bieden de erkende leefstijlinterventies COOL en SSiB aan. Alle coaches zijn in het bezit van een licentie voor het geven van de GLI en staan geregistreerd in het BLCN register.

Wat is leefstijl?

Leefstijl is alles wat je doet om gezond te blijven. Het maken van keuzes staat centraal. Kies je ervoor om gezond eten te kopen? Kies je ervoor om (meer) te gaan bewegen, beter tot rust te komen etc.? De leefstijlcoach helpt je om de stappen te maken waarmee je tot actie komt om jouw leefstijl blijvend te veranderen. De GLI programma’s duren 2 jaar en deze doorloop je samen met een groep deelnemers van ongeveer 10 personen. Naast de bijeenkomsten in de groep, spreek je je coach regelmatig individueel om te werken aan jouw specifieke thema’s. Wil je weten welke GLI het beste bij je past? Klik op deze link.

Wil jij gaan voor de Gecombineerde Leefstijl interventie?

Bespreek je wens met je huisarts. Als je voldoet aan de criteria kan de huisarts, in overleg met jou, een verwijzing uitschrijven voor de GLI. Het programma wordt dan volledig vergoed door je ziektekostenverzekering.