Genoeg beweging zonder sportschool!

Terug naar het overzicht

Genoeg beweging zonder sportschool!

Genoeg beweging hoort bij een gezonde leefstijl. Waar de ene persoon meerdere keren per week in de sportschool te vinden is, loopt de ander er met een grote boog omheen. Wil jij genoeg bewegen en is de sportschool niks voor jou? Dan zijn er genoeg andere manieren om voldoende beweging te krijgen!

Wandelen

Wandelen is misschien wel de makkelijkste manier om in beweging te komen. Trek je schoenen aan en loop de voordeur uit. Onderzoek toont aan dat twee uur wandelen per week de kans op een beroerte met 30% vermindert. Ook is het goed voor het geheugen, de botten, het hart en het humeur. Zo verlaagt 30 minuten wandelen per dag de symptomen van depressiviteit. Vind je het niet leuk om alleen te wandelen? Neem dan gewoon gezellig iemand mee! Maar hou het wel op maximaal 3 personen tot 1 juni!

Dance it out!

Zet swingende muziek aan en dance like nobody is watching! Gooi je armen in de lucht, spring in het rond en laat je lekker gaan. Met een half uurtje dansen verbrand je zo 200 calorieën en het geef je humeur een boost.

Doe een home work out

Internet staat vol met filmpjes van oefeningen die je thuis kunt doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is de ruimte om te kunnen bewegen. Schuif de bank aan de kant of ga lekker naar buiten. Je kunt opdrukken, joggen op de plek of sit-ups doen. Flesjes water kunnen dienen als gewichten, of gooi wat boeken in een tas als je wat zwaarder wilt trainen. Wil je toch wat materiaal aanschaffen, koop dan een springtouw! Met 10 minuten touwtje springen, verbruik je al snel 150 calorieën!

Geef je huis een grote schoonmaak

Het huishouden is misschien niet je favoriete bezigheid, maar het moet gebeuren. Maar wist je dat schoonmaken ook een work-out is? Met schoonmaken verbrand je al snel aardig wat calorieën! Met een uur stofzuigen train je de armen en billen en verbrand je bijvoorbeeld al 268 calorieën per uur. En met het doen van de was train je gelijk je hele lichaam. Het resultaat? Genoeg beweging én een schoon huis!

Als de sportschool niks voor jou is, dan zijn er dus genoeg andere activiteiten die je kunt doen. Zo is er altijd een manier van bewegen die bij jou past! Benieuwd hoe gezond jij bent? Doe onze test en kom erachter!

Gerelateerde artikelen

Hoe en waarom bouw je spiermassa?

ShareShareTweet

Wat is een gezond voedingspatroon?

ShareShareTweet

Leefstijlcoaching (GLI): wat is het en wat kost het?

ShareShareTweet