Heb je een vraag?

We hopen dat alles duidelijk voor je is en je enthousiast bent over Noordhuis Leefstijl! Maar misschien heb je nog een vraag. Daarom hebben we de veel gestelde vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet. Is je vraag niet beantwoord?  Neem dan gerust contact met ons op!

Het programma

Wat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (de GLI) is een volledig vergoed leefstijlprogramma voor mensen met overgewicht. Je komt in aanmerking voor de GLI als je BMI hoger is dan 25 en je hebt risico’s op hart-&vaatziektes en/of diabetes type 2. Je huisarts stelt de gezondheidsrisico’s vast. Je komt ook in aanmerking als je BMI hoger is dan 30. Wat het meest belangrijk is, is je motivatie om gedurende 2 jaar tijd en energie te steken in het veranderen van je leefstijl. Voor de GLI heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Het programma wordt dan volledig vergoed vanuit de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. Echt gratis dus. Klik op de menuknop Gecombineerde Leefstijlinterventie om meer te lezen.

Wat is het verschil tussen het Noordhuis Leefstijlprogramma en de Gecombineerde leefstijlinterventie?

Het Noordhuis Leefstijlprogramma is een leefstijlprogramma wat onze professionals voor jou ontwikkelen en waarvoor je zelf betaalt. Je hoeft niet aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Het gaat er puur om dat jij vindt dat je gezonder kunt leven op het gebied van Voeding, Beweging, Stress, Slapen of Gedrag. Het programma is volledig maatwerk zodat je zelf kunt kiezen hoe uitgebreid je aan de slag wilt.  Het Noordhuis Leefstijlprogramma kan ook aangeboden of vergoed worden door je werkgever.

De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een door de minister van volksgezondheid aangewezen programma wat volledig wordt vergoed in de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. Hiervoor moet je voldoen aan een aantal instroomcriteria zoals een BMI hoger dan 25. Om de GLI te kunnen doen is een verwijsbrief van de huisarts nodig die samen met jou bekijkt of je in aanmerking komt. Het programma duurt 2 jaar waarbij je over allerlei thema’s die met gezond leven te maken hebben, wordt gecoacht.

Ga ik ook sporten als ik de Gecombineerde Leefstijlinterventie ga doen?

Of je binnen het GLI programma gaat sporten, hangt af van het programma. Als sporten bij de GLI in zit, dan gaat dit vanzelfsprekend ten koste van andere onderwerpen. De vergoeding van alle 4 erkende GLI’s is hetzelfde dus het komt uit de lengte of uit de breedte. Zit sporten erin, dan zit iets anders er minder vaak in. De GLI die Noordhuis Leefstijl aanbiedt met sporten binnen het programma is de SSiB. Klik HIER als je wilt bekijken welke GLI het beste bij jou past.

Krijg ik een dieetplan bij de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

Nee, je krijgt geen dieet voorgeschoteld als je meedoet aan de Gecombineerde Leefstijlinterventie. Binnen de groepsbijeenkomsten die we houden, bestaat wel het thema voeding. We bespreken hoe je gezondere keuzes kunt maken maar je krijgt geen dieet of recepten van ons. Wil je dit wel, dan kun je meerdere dingen doen:

  • je bezoekt een diëtist. Vanuit Noordhuis Leefstijl kunnen we je doorverwijzen naar een diëtist.
  • je meldt je aan bij het Voedingscentrum waarbij je iedere week een menu in de nieuwsbrief krijgt.
  • we bespreken binnen de groep het thema voeding uitgebreid. Je leert van de anderen en krijgt ideeën over hoe jij gezonde keuzes kunt maken.

Aanmelden

Hoe kan ik mij aanmelden voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie?

Als je in aanmerking komt voor de GLI dan bespreek je je wens met je huisarts. Hij/zij bepaalt samen met jou of je inderdaad voldoet aan de voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen. Als dat zo is, dan krijg je een verwijsbrief mee. Met deze brief meld je je bij ons aan voor een intakegesprek. Bekijk op de site voor welke groep je je wilt aanmelden. Meld je vervolgens hier aan voor de CooL en hier voor de SSiB.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens (e-mail/mobiele nummer) aanpassen?

Je kunt de wijziging van je gegevens het beste doorgeven via ons e-mailadres administratie@noordhuis-leefstijl.nl. Mocht je het liever via de telefoon doorgeven, dan kun je ons ook altijd bereiken op 055 7851483.

Hoe kan ik een afspraak maken, wijzigen of afzeggen?

Als je je hebt aangemeld voor het Noordhuis Leefstijlprogramma nemen wij contact met je op voor het inplannen van de eerste afspraak. Wil je jouw afspraak wijzigen of afzeggen, bel of mail ons dan uiterlijk 24 uur van tevoren.

Kosten

Wordt de Gecombineerde Leefstijlinterventie vergoed door de verzekering?

Het is mogelijk voor mensen met overgewicht en eventuele gezondheidsrisico’s om in aanmerking te komen voor de Gecombineerde  Leefstijlinterventie, afgekort de GLI. De GLI wordt volledig vergoed in de basisverzekering zonder dat het eigen risico wordt aangesproken. Omdat de leefstijlcoaches van Noordhuis Leefstijl de licenties hebben om de GLI aan te bieden, is het bij ons mogelijk om de GLI te doen. Klik hiervoor op de menuknop Gecombineerde Leefstijlinterventie. Misschien kom jij niet in aanmerking voor de GLI maar wil je wel werken aan een gezonde leefstijl. Het eigen Noordhuis Leefstijlprogramma geeft je dan de mogelijkheid om te profiteren van de vakkennis die we hebben. Het Noordhuis Leefstijlprogramma is voor eigen kosten maar kan ook (deels) vergoed worden door je werkgever. We helpen je graag om daar afspraken over te maken.

Zijn er kosten aan verbonden als ik een afspraak afzeg of niet op de afspraak verschijn?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een afspraak toch niet uitkomt of dat je ziek bent geworden. Als je het ons uiterlijk 24 uur van te voren laat weten hoef je natuurlijk niet te betalen!

Privacy

Voor welke doeleinden worden mijn gegevens gebruikt?

Je kunt erop vertrouwen dat we bij Noordhuis Leefstijl uitermate vertrouwelijk omgaan met al je gegevens. We gebruiken je gegevens enkel en alleen als dit van de wet mag en voor de doeleinden die we in ons privacy statement hebben omschreven.

Wie heeft inzicht in mijn gegevens?

We delen jouw gegevens nooit met derden. Alleen de medewerkers van Noordhuis leefstijl die jou begeleiden (jouw leefstijlcoach en personal trainer) kunnen jouw gegevens bekijken.

Overig

Hoe kan ik contact opnemen met Noordhuis Leefstijl?

We zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 12:30 via 055 7851483. Je kunt ons ook altijd een mail sturen naar administratie@noordhuis-leefstijl.nl

In welke plaatsen is Noordhuis Leefstijl gevestigd?

Noordhuis Leefstijl is  gevestigd in Apeldoorn, Beatrijsgaarde 1 in de wijk de Maten.

De GLI wordt op meerdere locaties gegeven. Deze vind je op de pagina Locaties en Agenda.

Waar wordt de Gecombineerde Leefstijlinterventie gegeven?

De Gecombineerde Leefstijlinterventie wordt gegeven op de volgende locaties:

  • Beatrijsgaarde 1 in Apeldoorn
  • Energiefabriek, Vllijtseweg 144 in Apeldoorn
  • Zwembad Rhienderoord in Brummen
  • Tjark Riks in Eerbeek

Wat zijn de algemene voorwaarden?

De belangrijkste voorwaarde is natuurlijk dat jij gemotiveerd bent om deel te nemen aan ons programma, dan kunnen we er samen een succes van maken! De overige voorwaarden vind je hier.

Is je vraag niet beantwoord?

Neem gerust contact met ons op.