Samen Sportief in Beweging programma SSiB

Een gezonde leefstijl bereik je niet zomaar. Naast het kiezen van gezond eten weet je best wel dat het goed is als je meer gaat bewegen.

Je wilt echt wel gaan bewegen en over sporten denk je ook wel eens na. Maar je hebt misschien weinig ervaring met bewegen of hebt het al heel lang niet meer gedaan. Eigenlijk moet je “opnieuw” beginnen en zou je daarin begeleid willen worden. Ook wil je geholpen worden met het maken van een keuze voor een leuke sport of beweegactiviteit die bij je past.

Over gezond eten heb je ook wel nagedacht maar dat blijkt best lastig. Wat moet je kiezen en hoe maak je een gezonde maaltijd? Ook op dit gebied kun je wel wat hulp gebruiken.

Voor die mensen die die met deze vragen zitten, is de SSiB een uitkomst. Je maakt een vliegende start op het gebied van bewegen en gezond eten. Daarna wordt je gecoacht om dat wat je geleerd hebt, vol te blijven houden.

NIEUWE GROEPEN SSIB STARTEN IN SEPTEMBER 2022: JE KUNT JE HIERVOOR OPGEVEN!

Begin september 2022 starten we met 2 nieuwe groepen SSIB. Houd deze website in de gaten voor de precieze data.

We werken samen met Sportservice Apeldoorn voor het sporten en zij hebben voor ons de gymzaal Matenpark in de wijk de Maten geregeld. Hier volgt het programma van deze eerste groep SSIB:

Cursus Bewegen: Gymzaal Matenpark, Heemradenlaan 130 (op dinsdag)

  • Exacte data volgen. We rekenen erop dat de lessen in september starten op dinsdagen van 16:00 tot 17:00 uur. Houd de website in de gaten. Zodra de zaal definitief is, zetten we alle tijden op deze plek.

Cursus Voeding: Beatrijsgaarde 1 bij Noordhuis Leefstijl op eigen locatie.

Data volgen.

Groepsbijeenkomsten met leefstijlcoach Esther Kuhlman: Beatrijsgaarde 1 bij Noordhuis Leefstijl.

Data volgen.

Naast de groepsbijeenkomsten worden er, op uitnodiging van de coach nog een aantal individuele coachingsgesprekken gepland.

Ben je geïnteresseerd in meedoen aan de SSIB? Meld je dan hier aan voor de wachtlijst. 

2x een basiscursus

Basiscursus beweging – 16 weken

Met je groep van ongeveer 12-15 personen start je met de basiscursus beweging. Deze cursus duurt 16 weken. Wat ga je doen?

  • In week 1 t/m 6 sport je 1 x per week een uur met de fysiotherapeut in gymzaal Matenpark.
  • Van week 7 t/m 16 sport je 1 x per week bij Sportservice Apeldoorn die allerlei verschillende sporten aanbiedt in sporthal Matenhal.
  • Doel: Na 16 weken ben je lekker aan het sporten en kun je een sport kiezen die bij je past. Er is geen drempel meer om lid te worden van een sportvereniging of sportclub van jouw keuze. De beweegmakelaar van Sportservice Apeldoorn helpt je tijdens deze 16 weken op weg.

LET OP:

Het sporten in de basiscursus van 16 weken is gratis. Daarna kun je lid worden van een sport en zijn de kosten voor jezelf.

Basiscursus voeding – 8 weken

Na afronding van basiscursus beweging zijn de eerste 16 weken voorbij. Daarna start je met de tweede basiscursus die over voeding gaat. Nu kom je met je groep regelmatig bij elkaar en krijg je een voedingsles van een uur.

Doel: Na 8 lessen weet je wat gezonde keuzes zijn en weet je hoe je een gezonde maaltijd kunt klaarmaken en wat verantwoorde tussendoortjes zijn. Je krijgt geen dieet en ook geen vast menu. Wat je leert, is hoe je zelf de goede keuzes kunt maken.

Volhoudprogramma

Het volhoudprogramma van 20 maanden

Verspreid over 20 maanden kom je nog 6 x bij elkaar met je eigen groep. De leefstijlcoach behandelt allerlei thema’s die te maken hebben met een gezonde leefstijl. Het zal niet alleen gaan over voeding en bewegen. Het zal ook gaan om slapen, ontspannen, stress, je gedrag enzovoorts.

Ook krijg je 6 individuele gesprekken met de coach. Samen bespreek je onderwerpen die voor jou belangrijk zijn.

Duur van het programma

Het volledige leefstijlprogramma duurt 2 jaar en wordt volledig vergoed in de basisverzekering. Het eigen risico is niet van toepassing.

Als je na de basiscursus beweging doorgaat met sporten, zijn de kosten voor jezelf. Je kunt gebruik maken van het aanbod van de sportaanbieders bij wie je tijdens de cursus hebt gesport maar je kunt ook prima je eigen keuze maken. Doordat wij hier geen invloed op uit zullen oefenen, bepaal je ook zelf hoeveel kosten je wilt maken voor bewegen & sporten. We zien bijvoorbeeld ook wel dat mensen met elkaar afspreken om een aantal keer per week samen te wandelen. Dat kost je niets.

Meer lezen over Samen Sportief in Beweging? Klik HIER